יחד אנו מנסים לשער את המשך ההליכים – ולשקף את העתיד לאור אמירות אלה ו/או אחרות בזמן החקירות. דואגים ליצירת תמונה מלאה של טענות הגנה והסברים, או טענות לחפות.
לנחקר חשוב מאוד להיות ממוקד בעת החקירות להתייעץ בעורך דין בעל הבנה בנפש האדם, עורך דין שיבחין בסיבות גם שלא לא תמיד ברורות לנחקר עצמו.
עורך דין שיסייע לנחקר לדעת לעמוד על שלו, לא מדובר בדבר פעוט, להילחם על האמת שלו עצמו, לא לנסות לרצות את החוקר ולזכור תמיד את השלכות הדברים שיאמרו.
עוד חשוב לזכור שאירועים של יבוא סמים יכולים להוביל לשימוש באמצעים ותרגילי חקירה, החל ממדובבים, עימות, דרך בדיקות כימיות ועוד ועוד. חשוב בכול מצב ולפני כל פעולה להתייעץ בעורך הדין – ועד אז לא לומר מילה.
כיום מרבית "יבואני הסמים" הם אנשים חסרי עבר פלילי, שלא הפנימו את המציאות החוקית שהופכת אירוע של יבוא סמים אסורים לחמור הרבה יותר מאשר רכישה של כמות מקבילה והחזקתה בארץ !
אנו רואים את חוסר ההבנה בהתנהלות שלא מפנימה את גודל האירוע – ומצד שני גם בגודל האירוע.
פעמים רבות מדובר בכמות של 14 גרם, או 28 גרם, או 56 גרם של קנאביס. כמויות שבאם הרוכש היה רוכש בארץ – לא בטוח שהיה מוגש כנגדו אישום פלילי !
לאור שינוי העבירה יש גם שינוי בצד המשטרה – בעבירות יבוא סמים יש שינוי מהותי ביותר במוכנות הטכנולוגית של מדינת ישראל – וראוי לשים לשינוי זה את הלב.
הסבר על הפרק יבוא סמים
בפרק זה יתכן ויש חזרה מסוימת על הפרק בדבר יבוא סמים.
זאת לאור העובדה שרבים רבים מגיעים לאחרונה עם תיקים מסוג זה והרושם הנו שאין הבנה עד כמה חמורה עבירת יבוא הסמים.
בשנים האחרונות שינה יבוא הסמים את פניו, שוב לא מדובר בעבריינים המביאים כמויות ענק של סמים – אלא בעיקר "בני טובים" שמצאו דרך פשוטה לרכוש סמים – בדיוק כמו כל רכישה אחרת.
הם היו מזמינים בנט את הסמים, בד"כ לצורכי שימוש עצמי בלבד!
חשוב לדעת – יש תחנות משטרה ואנשי משטרה שלא הפנימו את השינוי – הם חיים בכותרות זמן עבר ! כאן יש את החובה להביאם למציאות – מה שיוביל לשחרור בחלק גדול מהמקרים !
חקירת יבוא סמים – ההזמנה של סמים באינטרנט
עד כמה המציאות "עלובה"?
לא פעם מדובר בצעירים שלא מצליחים לרכוש את הסם באופן פשוט בארץ מבחינת העובדה שאין להם מכרים שמתעסקים במכירת סמים!
היינו הסיבה לעבירה החמורה היא בעיית קשרים חברתיים – והעדר הבנה שיש כאן אירוע חמור הרבה יותר!
כך קורה שאדם נלכד – אפשר לבצע עמו שחזור של כל רכישה ורכישה שביצע בימי חיו ! הדבר מוביל לכתבי אישום חמורים ביותר – כתבי אישום שבמידה והוא היה רוכש בארץ – לא היו מתקיימים כלל.
הסבר – חקירת יבוא סמים
שלוכדים אדם שנהג לרכוש מידי חודש 30 גרם סם מסוג קנאביס לדוגמה – הדבר לא רק שאינו מעניין איש שהוא נהג לרכוש – אלא הדבר לא יחקר כלל (בד"כ).
הרי הזיכרון האנושי מוגבל, כמויות לא ברורות, המועדים לא ברורים ועוד!
ברגיל, לאור המגבלה, הוא ישפט על הכמות הסם שנמצאה בביתו ! (החזקת סמים).
חקירת יבוא סמים אסורים
אבל שמדובר ביבוא סמים אסורים – יש רישומי יבוא, יש רישום של חבילות, יש תיעוד כספי, יש רישום במחשב על התקשרויות, יש רישומי תקשורת בעוד גורמים ! – כך שאפשרי לחקור אותו על כל אירוע בעבר – יש תעוד וכתב האישום יכול לכלו פרטים רבים מאוד של עבירות יבוא סמים !
במשך שנים פעלה השיטה באופן ניפלא הדואר דאג לספק את הסמים המיובאים בזמן, בין אם מדובר היה בזרעי קנאביס ובין אם מדובר היה בקנאביס עצמו או אפילו בסמים אחרים החל מקוקאין דרך פטריות הזיה ועוד.
זה המקום לציין – למרות החומרה הגדולה של עבירת יבוא הסמים לא פעם יש מציאות של למרות האירוע הקשה למנוע את כתב האישום – כלך זאת בסיוע התנהלות נכונה בחקירות המשטרה !
במציאת זאת ראוי לבוא מוכן לחקירה ובכך להיות מסוגל לצלוח אותה !
בשל החומרה הרבה של האירוע – ראוי להתייעץ בעורך דין פלילי המומחה לנושא בטרם הכניסה לחקריה הפלילית במשטרה !
החקירה הפלילית במשטרה!
בייחס לחקירה זאת – חשוב להבין – יש חובה להיעזר בעורך דין פלילי ! ההבדל בין תיקים פליליים בהם יעצתי ולא פעם הסתיימו בתחנת המשטרה לתיקים בהם הגעתי אחרי כתב אישום – גדול ביותר !
זה המקום לציין – תיקים רבים ביותר לעולם לא יגיעו לדבר !
יש ליחידה החוקרת שלל מכשלות בדרכי החקירה – ומול המכשלות יש את השאלה כמה כסף ראוי להקדיש לחקירתו של אדם נורמטיבים בחקירה חסרת "משמעות" ?
הבעיה מתחילה שעה שהחיפוש בביתו של הנחקר מגלה כמויות סמים ואפילו מעבדות גידול.
כאן במקירם שכלאו יש את הסיכון המוגבר לכתב אישום מרובה אישומים. עדיין באם אפשרי להוציא מהמאזן את נושא היבוא ולהישאר בשאר הנושאים – יש בכך הקלה גדולה ביותר.